VoorleesClub


Makkelijke dierenverhaaltjes voor oude mensen!


De VoorleesClub is een initiatief uit de eerste corona lockdown van maart 2020. We herinneren ons allemaal nog de foto’s en aandoenlijke berichten op sociale media: Mensen die bij het verzorgingstehuis door het raam naar oma stonden te zwaaien. Wat familie Zusenzo had gedaan voor de 100-jarige verjaardag van Greetje Zusenzo.
Het vervulde ons allemaal met een algeheel gevoel van ‘Ach, dat is nou lief.’
Na een tijdje raakte ik echter een beetje afgestompt (ja sorry, ik geeft het maar gewoon toe).

Scrol.
Ach, wat lief.
Like.
Scrol.

Zoekend naar een manier om meer te doen, kwam ik uiteindelijk op het idee om korte verhaaltjes te schrijven. Verhaaltjes over herkenbare onderwerpen, zoals de boerderij of dieren in het bos, zodat ze goed te volgen zijn voor mensen wiens geheugen wellicht betere tijden heeft gekend.

Elk verhaaltje heeft een makkelijke verhaallijn en een rustig voorlees tempo, waardoor ze ideaal zijn om te kijken met opa, oma, vader, moeder, en ook leuk voor vrijwilligers die kleine groepjes werken!


Klik op een van de filmpjes hieronder, of ga naar het YouTube kanaal voor meer filmpjes!

.

.

.

Tip: Je kunt het filmpje niet alleen gebruiken om opa of oma een beetje vermaak te geven, maar ook om naderhand met hen te praten over de boswandelingen die jullie vroeg maakten, die keer dat jullie samen gingen schaatsen, of vragen te stellen over hun eigen jeugd.