De deleted scene van Frozen 2 die alles verandert

Even een kleine disclaimer – voor deze post maakt het op zich niet uit als je Frozen 2 niet hebt gezien. De post bevat uiteraard spoilers, maar geen grote spoilers. We gaan het niet hebben over de grote plot twists of verhaallijnen, eigenlijk gaan we het vooral hebben over Frozen 1, maar toch: bij deze ben je spoiler alerted.

.

Oké, Elsa heeft ice powers.
Dat weten we allemaal.

.

.

Paps en mams hebben altijd hun uiterste best gedaan om te zorgen dat niemand hier iets van weet (zelfs Anna niet, wtf?). De trollen vertelden hen namelijk: ‘fear will be your enemy’. En aangezien paps en mams dit hebben geïnterpreteerd als angst van anderen, was het zaak dat niemand ontdekte dat Elsa magische krachten heeft.

Gevolg is dat Elsa haar leven doorbrengt in isolatie, overgeleverd aan de grillen van haar ijs-magie.

Geweldige ouders, deze mensen.
Want halverwege de rit komen we erachter dat de ‘enemy’ waar de trollen voor waarschuwden Elsa’s angst was . Nadat Elsa haar krachten volledig omarmt in plaats van te onderdrukken heeft ze er immers super veel controle over en kan ze ermee doen wat ze wil (inclusief een levend wezen creëren en ongehinderd door enige kennis een ijskasteel bouwen).

Aha! Dus de ouders waren al die tijd de werkelijke villains in het verhaal! Zij zijn het die de boel verpest hebben voor hun dochters. Misschien hadden jullie iets meer vertrouwen in jullie dochter moeten hebben, Agnarr en Iduna!
Iets minder ‘Elsa gaat dit nooit leren’ en iets meer ‘Als ze veel oefent zal ze stap voor stap beter worden’. Meer support, minder negativiteit, kom op jongens!

.

En toen kwam Frozen II

Mooi verhaal, mooie beelden, mooie liedjes! Maar ook: een klein beetje eerherstel voor papa-beer en mama-beer. Want onze An en Els ontdekken dat de boottocht die hun ouders het leven kostte, speciaal ondernomen was om een oplossing te zoeken voor dochterlief.

.

.

Daarom worden de ouders pas werkelijk vrijgepleit door de deleted scenes.

Misschien telt dat niet, geen idee, maar ik ben hoe dan ook blij dat ik deze scène gevonden heb. Want wat blijkt: een complete verhaallijn van Frozen 2 is op de spreekwoorddelijke cuttingroom floor beland (compleet met een prachtig Anna-Elsa duet).

Een verhaallijn waarin de Frozen zusjes een geheim boek vinden, waarin gesproken wordt over mensen met magische krachten (oooeeh). En hier komt het, zet je schrap, in dit geheime boek lezen ze dat mensen die over magische krachten beschikken altijd slecht aan hun einde komen (oh no!).
Dus dat is de reden dat paps en mams op stap gingen om een oplossing te zoeken, niet omdat de magie van hun kind “gefixt” moet worden.

Pff, opluchting!

Nu voel ik me een stuk beter over deze twee ouders, en kan ik weer in alle rust van Frozen 1 genieten (en van Frozen 2 trouwens, nogmaals wat een geweldige film!).
Om nog maar te zwijgen over het extra liedje “I seek the truth”, dat vanaf nu mijn Frozen 1 & 2 playlist verrijkt!

.

.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *